ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΕΪΤΗΣ
Η ιστορία της οικογένειας Σεΐτη στο χώρο του κρέατος ξεκινά το 1964 όταν ο Γεώργιος Σεΐτης ερχόμενος στη Λάρισα, από την γενέτειρά του, το Αργυροπούλι Τυρνάβου, πρωτοασχολήθηκε με το κρέας και στην συνέχεια το 1972 ανοίγει το πρώτο του κρεοπωλείο ενώ παράλληλα ασχολείται και με την αλλαντοποιία.
Βλέποντας τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και θέλοντας να διασφαλίσει την ποιότητα του κρέατος, το 1987 κατασκευάζει την πρώτη χοιροτροφική μονάδα στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αργυροπούλι Τυρνάβου δυναμικότητας 70 χοιρομητέρων.
Το 1995 επεκτείνεται σε 400 χοιρομητέρες σε μια έκταση 50 στρεμμάτων καλύπτοντας 3.900 τ.μ κτηριακών εγκαταστάσεων.
Το 1998 στελεχώνουν την οικογενειακή επιχείρηση και οι τρεις γιοι του Γεώργιου Σείτη, ο Αθανάσιος, ο Ευάγγελος και ο Αστέριος. Με αυτή τη δυναμική και λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για ποιοτικό Ελληνικό χοιρινό κρέας η οικογένεια επένδυσε στη δημιουργία, το 2000, της δεύτερης χοιροτροφής μονάδας δυναμικότητας 400 χοιρομητέρων σε μια έκταση 60 στρεμμάτων και νέες εγκαταστάσεις 3.700 τ.μ
Οι τρεις χοιροτροφικές μονάδες της οικογένειας Σεΐτη στο Αργυροπούλι Τυρνάβου τηρούν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής για την ευζωία των χοίρων.
Τα χοιρινά μας εκτρέφονται σε φιλικούς προς αυτά χώρους σε ένα περιβάλλον απόλυτης καθαριότητας που ευνοεί την φυσιολογική τους ανάπτυξη για να παρέχουν υψηλή ποιότητα κρέατος. Η εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό ελέγχουν καθημερινά και σχολαστικά όλες τις διαδικασίες ανάπτυξης από την γέννηση των ζώων έως την ηλικία σφαγής τους.
ΣΕΪΤΗΣ
Στα χοιρινά μας χορηγείται καθημερινά φρεσκοαλεσμένη τροφή η οποία αποτελείται από επιλεγμένους δημητριακούς καρπούς (καλαμπόκι,κριθάρι κ.α) τους οποίους εμείς καλλιεργούμε στις ιδιόκτητες εκτάσεις που διατηρεί η οικογένεια καθώς επίσης και άλλες φυσικές πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς της Θεσσαλικής γης.
Η μονάδα Βιοαερίου της οικογένειας Σείτη, ηλεκτρικής ισχύος 498ΚWel στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, ήρθε να συμπληρώσει τη μακρόχρονη πορεία στην πρωτογενή παραγωγή που σχετιζόταν με καλλιέργεια εκτάσεων για παραγωγή ζωοτροφών, με εκτροφή χοιρινών αλλά και πώληση χοιρινού κρέατος και κρεατοσκευασμάτων. Στόχος ήταν η ολοκλήρωση της παραγωγικής αλυσίδας με παραγωγή φυσικών λιπασμάτων για τις καλλιέργειες και βιοενέργειας (ηλεκτρικής και θερμικής) μέσω καύσης παραγόμενου βιοαερίου.
Η μονάδα Βιοαερίου αποτελεί μέσο διαχείρισης αγροτοκτηνοτροφικών υπολειμμάτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα των τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, το βιοαέριο αποτελεί και προτεραιότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και μείωση έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα κατά 60% . Προσφέρει τη δυνατότητα αειφόρου αξιοποίησης και ανακύκλωσης μεγάλου φάσματος υπολειμμάτων και υποπροϊόντων γεωργικής και κτηνοτροφικής προέλευσης, με ένα φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.
Με τη λειτουργία της μονάδας του βιοαερίου αποσυμφορίζονται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις επεξεργασίας χοιρολυμάτων των χοιροτροφικών μας μονάδων και δε χρειάζεται πλέον να αναζητούνται τρόποι διάθεσής τους. Τα λύματα (κοπριές ζώων) αυτά αξιοποιούνται με ταυτόχρονη παραγωγή ανανεώσιμου καυσίμου και λιπάσματος.
Η αγάπη μας για την πρωτογενή παραγωγή, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η εκτίμηση προς τον καταναλωτή, αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της οικογένειας Σεΐτη πάνω στους οποίους στηρίζει και αναπτύσσει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.
Για εμάς αξία έχει :
Η οικογένεια και η διατήρηση των θεσμών της
Η πρωτογενής παραγωγή ως ακρογωνιαίος λίθος της Ελληνικής οικονομίας
Η διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή
Η προσφορά ποιοτικού κρέατος και κρεατοπαρασκευασμάτων στην καλύτερη δυνατή τιμή
Η προστασία του περιβάλλοντος και η εξασφάλιση της ευζωίας των επόμενων γενιών
Η εξασφάλιση των καλυτέρων εργασιακών συνθηκών για το προσωπικό μας