Need any help? Contact Us
T: 2410539393
Η ιστορία της οικογένειας Σεΐτη στο χώρο του κρέατος ξεκινά το 1964 όταν ο Γεώργιος Σεΐτης ερχόμενος στη Λάρισα, από την γενέτειρά του, το Αργυροπούλι Τυρνάβου, πρωτοασχολήθηκε με το κρέας και στην συνέχεια το 1972 ανοίγει το πρώτο του κρεοπωλείο ενώ παράλληλα ασχολείται και με την αλλαντοποιία.
Βλέποντας τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και θέλοντας να διασφαλίσει την ποιότητα του κρέατος, το 1987 κατασκευάζει την πρώτη χοιροτροφική μονάδα στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αργυροπούλι Τυρνάβου δυναμικότητας 70 χοιρομητέρων. Το 1995 επεκτείνεται σε 400 χοιρομητέρες σε μια έκταση 50 στρεμμάτων καλύπτοντας 3.900 τ.μ κτηριακών εγκαταστάσεων.
Το 1998 στελεχώνουν την οικογενειακή επιχείρηση και οι τρεις γιοι του Γεώργιου Σείτη, ο Αθανάσιος, ο Ευάγγελος και ο Αστέριος. Με αυτή τη δυναμική και λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για ποιοτικό Ελληνικό χοιρινό κρέας η οικογένεια επένδυσε στη δημιουργία , το 2000, της δεύτερης χοιροτροφής μονάδας δυναμικότητας 400 χοιρομητέρων σε μια έκταση 60 στρεμμάτων και νέες εγκαταστάσεις 3.700 τ.μ
Η οικογένεια πλέον δραστηριοποιείται και στην καλλιέργεια δημητριακών καρπών (καλαμπόκι, κριθάρι κ.τ.λ.) τα οποία διαθέτει για την εκτροφή των χοίρων μέσω του παρασκευαστηρίου ζωοτροφών που διατηρεί, καλύπτοντας τις υπόλοιπες ανάγκες ζωοτροφής από επιλεγμένους παραγωγούς της Θεσσαλικής γης .
Το 2004 η οικογένεια εγκαινιάζει ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στο κέντρο της Λάρισας στην οδό Μανωλάκη 16 για την διάθεση των προϊόντων που η ίδια παράγει και αποφασίζει τον επόμενο χρόνο, το 2005 την δημιουργία μιας φάρμας εκτροφής αμνοεριφίων για να καλύψει τις ανάγκες του κρεοπωλείου της.
Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και ο σεβασμός προς τις επόμενες γενιές οδηγεί το 2014 στη δημιουργία μιας πρωτοπόρας για τη χώρα μονάδας βιοαερίου. Η μονάδα παράγει θερμική και ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ίδια τα χοιρολύμματα των χοιροτροφικών μονάδων της οικογένειας. Ο κύκλος αειφορίας ολοκληρώνεται με την παράλληλη παραγωγή βιολιπασμάτων από τη μονάδα βιοαερίου και την αξιοποίησή τους για τη λίπανση των εκτάσεων καλλιέργειας ζωοτροφών.
Συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή, το 2015, κατασκευάζεται η τρίτη χοιροτροφική μονάδα προσθέτοντας στο δυναμικό των οικογενειακών επιχειρήσεων 500 χοιρομητέρες σε μια έκταση 50 στρεμμάτων καλύπτοντας 5.600 τ.μ κτηριακών εγκαταστάσεων.
Σήμερα οι επιχειρήσεις της οικογένειας Σείτη αποτελούν πρωτοπόρες, σύγχρονες και καινοτόμες παραγωγικές μονάδες χοιρινών τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας και καταρτιζόμενες από έμπειρο προσωπικό και εξειδικευμένη επιστημονική παρακολούθηση, συμβάλλουν στη διαφύλαξη και αναβάθμιση της Ελληνικής παραγωγής και στη διατήρηση της γεύσης του αγνού παραδοσιακού κρέατος με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές .